Skip to content

Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасы

Соц.сети
Аубакирова Гульжан Ермашевна
Аға оқытушысы Лауазымы

Білім

  • 1984 ж. Қостанай механикалық-технологиялық техникумы. Астықты және оны қайта өңдеу өнімдерін сақтау.
  • 2002 ж. Қостанай инженерлік-экономикалық университеті. Астықты өңдеу және нан пісіру технологиясы.   

Оқытылатын пәндер

  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
  • Макарон өндіру технологиясы
  • Өсімдік шикізатын өңдеудің биотехнологиялық негіздері
  • Өсімдік сырасын өңдеудің биотехнологиялық негіздері

Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар

  • "Қостанай нан зауыты" ЖК өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеуге арналған заманауи технологиялық жабдық.
  • "Partner" білім беру және құқықтық технологиялар орталығы ЖК ЖОО-да оқытудың заманауи білім беру технологиялары.
  • Moodle-де жұмыс істеу негіздері.ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • Moodle - де қашықтықтан оқыту жүйесінде тест құру.ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • "Алтын-нан "ЖШС"нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жаңа технологиялары".
  • АТУ кондитерлік өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары.
  • "Moodle-де қашықтықтан курсты құру негіздері" тақырыбында біліктілікті арттыру курстары, КММ. А. Батұрсынова, 72 сағат, Наурыз 2020 жыл.
  • "Экспорттық бақылау" тақырыбындағы ДК курстары, 72 сағат, Орал федералды университеті.Б. Н. Ельцина, ақпан 2021 ж.
  • "Алтын-нан"ЖШС қайта өңдеу кәсіпорындарының технологиясы мен жабдықтарын дамытудың инновациялық үрдістері.
  • Қайта өңдеу кәсіпорындарының инновациялық технологиялары мен жабдықтары."Қостанай мелькомбинаты АҚ".
  • Педагогикалық шеберлік мектебі. ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • ЖОО-да оқыту технологиялары. "Partner"білім беру және құқықтық технологиялар орталығы ЖК.
  • Қазақ тілі курстары. ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • А1 қазақ тілі курстары. ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • ЖОО оқытушысының кәсіби және жеке құзыреттілігі. "Partner"білім беру және құқықтық технологиялар орталығы ЖК.
  • Қазіргі білім берудегі оқытудың инновациялық технологиялары. ҚР БҒМ Қостанай мемлекеттік университеті.
  • Дайын өнімнің шығымдылығын арттыру және нан мен нан өнімдерінің сапасын жақсарту. "Алтын-нан"ЖШС.
  • ҚИНЭУ Еуразиялық экономикалық одағының талаптары негізінде ауыл шаруашылығы өнімі мен азық түлік шикізатының қауіпсіздігі бойынша біліктілікті арттыру.
  • Менеджмент дүйлерин кәсіпқойлар ергизу КазСтИн.
  • "Комбинатзерн Өнімдері ЖШС" астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялары мен жабдықтары.
  • "Қарлығаш" ЖШС ұн кондитерлік өнімдерін өндіру технологиясының заманауи үрдістері.

Оқу құралдары

  • "Макарон өндірісінің технологиясы" (Оқу құралы), Саидов А. М., Аубакирова Г. Е., 2019 (ISBN).
  • "Макарон өнімдерін өндіру технологиясы" (Оқу құралы), Саидов А. М., Аубакирова Г. Е., 2020 (ISBN), 2020 РУМС ҚР БҒМ.
  • "Азық-түлікөндіріс өнерінің технологиясы" (электрондық оқу құралы), Мұхамедов Т. А., Аубакирова Г. Е., 2022.
  • "Балаларымыздың технологиясы" (электрондық оқу құралы), Г. Е. Аубкирова, 2022.
  • "Сут және сут өнімдерінің технологиясы "(электрондық оқу құралы), Аубкирова г. Е., 2022.
  • "Өсімдік шикізатын өңдеудің биотехнологиялық негіздері" (электрондық оқу құралы), Г. Е. Аубкирова, 2022.

Жарияланымдар

  • Аубакирова Г.Е., Мырзатай М. "Агробизнесті дамыту аспектілері" студенттік ғылыми-практикалық конференциясының Материалы, Қостанай, сәуір 2019. 64-68 б. 
  • Аубакирова Г. Е., Рахимжанова Н. "Ғылым" Ғылыми-өндірістік журналы маусым 2018 17-19 беттер ISSN 1684-9310.
  • Аубакирова Г.Е., Гиса П. 2021 жылғы 18-19 қазандағы Халықаралық ғылыми конференция жинағында мақала жарияланды, Нұр-сұлтан, Қазақстан.
  • Аубакирова Г.Е., Гиса П. 180 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практикалық конференция Материалы. Алтынсарин "Ағартушылық идеялар Ы. Алтынсарин: шығу тегі, дамуы, қазіргі заман", Қостанай, 2021, ISBN 978-601-356-073-1.
  • Аубакирова Г.Е., Макенова М. Ы.-ның 180 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практикалық конференция Материалы. Алтынсарин "Ағартушылық идеялар Ы. Алтынсарин: шығу тегі, дамуы, қазіргі заман", Қостанай, 2021, 66-69 ББ ISBN 978-601-356-073-1.
  • Аубакирова Г.Е., Баймағамбетова А."Ғылым" Ғылыми-өндірістік журналы наурыз 2019 17-23 ББ ISSN 1684-9310.
  • Аубакирова Г.Е., Мырзатай М. V Халықаралық ғылыми-практикалық конференция Материалы Ғылым және техника әлемдік зерттеулер маусым 2020, 77-79 ББ.
  • Әубәкірова Г. Е., Айтжанов Д. "Ғылым" Ғылыми-өндірістік журналы желтоқсан 2019 Б 82-85-23 ISSN 1684-9310.
  • Аубакирова Г.Е., Бекмұхамбетова Ж. К. "Глютені бар бидай нанының рецептурасын әзірлеу", Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, КӨКСО, қазан 2022.