Skip to content

Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасы

Соц.сети
Калитка Дмитрий Аркадьевич
Оқытушысы Лауазымы
Жаратылыстану ғылымдарының магистрі Академиялық дәрежесі

Білім

  • 2020 ж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті. 5B072800 - Өңдеу өндірістерінің технологиясы.
  • 2022 ж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті. 7М05302 - Химия.

Оқытылатын пәндер

  • Тамақ өнімдерін өндіруге арналған процестер мен құрылғылар
  • Дүние жүзі халықтарының тағамдары
  • Десерт технологиясы
  • Торттар мен кондитер өнімдерін жасау технологиясы
  • Салқын тағамдар мен жеңіл тағамдарды дайындау
  • Қонақ үй кешеніндегі ұлттық тағамдар технологиясы
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
  • Тамақ өнімдерін өндірудің жалпы технологиясы
  • Азық-түлік өндірісінің жабдықтары
  • Жалпы тамақтандыру өнімдерінің технологиясы

Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар

  • ҚазҰАУ «Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу технологиялары» халықаралық жазғы мектебі. Әл-Фараби/Сертификат 72, маусым 2020 ж.
  • ҚазҰАУ «Жасыл экономика» халықаралық қысқы мектебі. Әл-Фараби/Сертификат 72, ақпан 2021 ж.

Оқу құралдары

  • «Қоғамдық тамақтандыру саласындағы кадрларды даярлаудағы заманауи тәсілдер» бағдарламасы бойынша техникалық және кәсіптік білім беру ұйымдарының педагогтары мен оларға теңестірілген тұлғаларының біліктілігін арттыру курсының тыңдаушыларына арналған әдістемелік нұсқаулар, Саидов А.М., Калитка Д.А., 2019 «Кәсіпқор».
  • Өсімдік және жануар текті қоспаларды енгізе отырып макарон өнімдерінің рецептурасын жасау: монография, / Саидов А.М., Калитка Д.А., Балгужинова Ж.Е./ – Қостанай; А.Байтұрсынов атындағы ҚРУ, 2022, 56 с.

Жарияланымдар

  • «Stellaria Media L.Vill арқылы каротиноидтарды сандық анықтау» мақаласы «XXI ғасыр студенттерінің ғылыми қоғамдастығы. Табиғи ғылымдар». Новосибирск, қыркүйек 2021 Сибак - 9-том (103), б. 31-36.
  • «Stellaria media L. фенолды қосылыстарының сомасын сандық анықтау». / Д.А. Қақпа. - Мәтін: тікелей // Жас ғалым. - 2022. - No 19 (414). - С. 1-3.