Skip to content

Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасы

Соц.сети
Молдахметова Замзагуль Корганбековна
Қауымдастырылған профессордың м. а. Лауазымы
Техника ғылымдарының кандидаты Ғылыми дәрежесі

Білім

  • 1989 ж. Семей ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық институты. Инженер-технолог.
  • 2007 ж. Шәкәрім атындағы Семей университеті. 05.18.04 – Ет, сүт және балық өнімдері мен тоңазытқыш өндірістерінің технологиясы.

Оқытылатын пәндер

  • Азық-түлік өнімдерін тауартану
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерін өңдеудің теориялық негіздері
  • Ұлттық тағамдарды дайындау технологиясы
  • Кәсіби қазақ тілі
  • Кәсіби орыс тілі 

Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар

  • «Қатпарлы қамырдан қолөнер жасау технологиясы» тақырыбында біліктілікті арттыру курстары, Қарлығаш ЖШС 72 сағат, қаңтар 2019 жыл.
  • «Техникалық ретеу, метрология және сапа менеджменті саласынды қызметшілері дайындау және білімді артыру», «Қазақстан стандарттау және сертификаттау институттары» тақырыбында біліктілікті арттыру курстары кәсіпкер ҚазСтИн, 36 сағат, наурыз 2019 жыл.
  • «Азық-түлік өнімдерін таңбалау» тақырыбында біліктілікті арттыру курстары, ККМ-534 «ОППС» стандарттау жөніндегі мемлекетаралық техникалық комитеті, 72 сағат, қаңтар 2020 жыл.
  • «Moodle жүйесінде қашықтықтан курсты жобалау негіздері» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, А.Батурсынов атындағы ҚМУ, 72 сағат, наурыз 2020 ж.
  • «Қашықтықтан оқу жағдайында студенттердің өз жұмысын ұйымдастыру», ТАЛАП оқу-тренингтік орталығы, 36 сағат, Мамыр 2020 жыл.
  • «Техникалыхххху ку kxiptik, ortha bilimnen kayingi bilim Biru uymdaryndai kyyktyat okyta: Contentyn krudan bastap yymmdastyka дей» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, талап оқу-трейн, 36 сар.
  • «Нан-тоқаш өнімдерін өндірудің жаңа технологиялары» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, «Алтын Нан» ЖШС, 72 сағат, қараша 2020 ж.
  • «Университеттегі оқыту технологиялары» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, АТУ, 72 сағат, сәуір 2021 ж.
  • «Экспорттық бақылау» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, Орал федералдық университеті, 72 сағат, ақпан 2021 ж.
  • «Moodle жүйесінде жұмыс істеу негіздері. Кіріспе курс, А.Батурсынов атындағы ҚРУ, 36 сағат, сәуір 2021 жыл.
  • «Вебинарлар мен бейнеконференцияларды өткізу әдістемесі мен технологиясы» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, А.Батурсынов атындағы ҚРУ, 36 сағат, сәуір 2021 жыл.
  • Эразмус+ жобасының KUTEL аясында «Жаңа технологияларды қолдану арқылы білім беруде сапаны қамтамасыз ету үдерістерін жақсарту» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары, 42 сағат, маусым 2021 ж.
  • «Жаңа материалдарға, бұйымдарға, әдістерге стандарттау құжаттарын әзірлеу», Нұр-Сұлтан, наурыз 2022 ж.

Оқу құралдары

  • Өндірістік өнімдерді тауартану» (оқу құралы), Молдахметова З.К., 2018 жыл.
  •  «Ұлттық түстер технологиясы» (Оқу-әдістемелік құрал), Молдахметова З.К., 2018 жыл.
  • «Консервілеудің теориялық негіздері» (оқу құралы), Молдахметова З.К., 2021.
  • «Қоғамдық тамақтандырудағы есеп және жауапкершілік» (электрондық оқу құралы), Молдахметова З. К., 2022.

Жарияланымдар

  • Салқындатталған Али шикізаты липидтерінің алда алу үшін, табиғиға антиоксиданттар пайдалану тиімділігі/ «Қазіргі заманғы биологияның әдіснамасы, теориясы және практикасы» атты студенттер мен жас ғалымдардың IV Халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдар жинағы. Қостанай, 15 наурыз 2019. – 370-372 ББ. 
  • Ет өнеркәсібінде хитозанды қолдану/ студенттер мен жас ғалымдардың «Қазіргі биологияның әдістемесі, теориясы мен практикасы» IV Халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдар жинағы. Қостанай, 15 наурыз 2019. – 376-378 ББ.  
  • Шикізаттың балалар тағамына арналған шұжық өнімдерінің сапасына әсері / Materialy XV Mezinarodni vedecko-Praknicka конференциясы «Efektivni NASTROJE modernicn ved-2019», Praha, 22-30 сәуір 2019. - Б.58-61.  
  • Қызыл пальма майына негізделген эмульсиялардың тұрақтылығы және қайнатылған шұжықтарды термиялық өңдеу процесінде олардағы дәрумендердің сақталуы / «МГУП Хабаршысы» Ғылыми-әдістемелік журналы. Могилев, 2020. - №1 (28). - 73-79 Б.