Skip to content

Азық-түлік қауіпсіздігі және биотехнология кафедрасы

Соц.сети
Саидов Анзор Мусаевич
Аға оқытушы Лауазымы
Экономика ғылымдарының магистрі Академиялық дәрежесі

Білім

  • 2011 ж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті. 5В072800 – Өңдеу өндірістерінің технологиясы.
  • 2013 ж. М.Дулатов атындағы Қостанай инженерлік-экономикалық университеті. 6М050700-Менеджмент.
  • 2017 ж. Оңтүстік Орал мемлекеттік аграрлық университеті. 38.06.01- 06.38.01- Агроөнеркәсіптік кешендегі экономика және менеджмент.

Оқытылатын пәндер

  • Тамақ өнімдерін өндіруге арналған процестер мен құрылғылар
  • Астықты ұнға өңдеу бойынша кәсіпорындардың жұмысын ұйымдастыру
  • Өңдеу салаларына арналған технологиялық машиналар мен жабдықтар
  • Макарон өнімдерін өндіру технологиясы
  • Нан өнімдерін өндіру технологиясы
  • Кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы
  • Наубайхана, макарон және кондитер өнімдерін өндіруге арналған жабдықтар
  • Зерттеу әдістемесі

Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар

  • «Тәтті дастархан және процесті ұйымдастыру» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары «ГУРМЕ» ИП Сертификат 72 сағат, ақпан 2019 ж.
  • Біліктілікті арттыру курстары ISO 14000 «Қоршаған ортаны басқару жүйесі», М.Дулатов атындағы Қостанай инженерлік-экономикалық университеті / Сертификат 72 сағат , наурыз 2019 ж.
  • «Заманауи ақпараттық жүйелерді дамытудағы тиімді тәсілдер» тақырыбындағы біліктілікті арттыру курстары Орал федералды университеті / Сертификат 72h, наурыз 2019 ж.
  • «Астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялары мен жабдықтары» тақырыбы бойынша біліктілікті арттыру курстары «КомбинатЗерноПродуктов» ЖШС / Сертификат 72с, қараша 2019 ж.
  • Біліктілікті арттыру курстары «Азық-түлік өнімдерін таңбалау» МТК-534 «ОБСППС» стандарттау жөніндегі мемлекетаралық техникалық комитет / Сертификат 72 сағат, қаңтар 2019 ж.»/ Сертификат 36 сағ, мамыр 2020 ж.
  • КаСИПКОР «Қашықтан оқыту жағдайында студенттердің өзіндік жұмысын ұйымдастыру» біліктілікті арттыру курстары / Сертификат 36 сағ, 2020 ж.
  • Атындағы ҚазҰАУ «Агроөнеркәсіптік өңдеу технологиялары» 8-ші халықаралық жазғы мектебі. Әл-Фараби/Сертификат 72, маусым 2020 ж.
  • Тақырып бойынша 9 ДК курсы: «Экспорттық бақылау», 72 сағат, Б.Н.Ельцин атындағы Орал федералдық университеті, ақпан 2021 ж.
  • «Жаңа материалдарға, бұйымдарға, әдістерге стандарттау құжаттарын әзірлеу», Нұр-Сұлтан, наурыз 2022 ж.

Оқу құралдары

  • Макарон өнімдерін өндіру технологиясы» (оқу құралы), Саидов А.М., Аубакирова Г.Е., 2019 (ISBN).
  • «Заманауи кондитерлік фабрикада шоколад және шоколад өнімдерін өндіру» (оқулық), Саидов А.М., Садықов Т.М. 2019 (ISBN) , 2020 ҚР БҒМ РБМ.
  • «Қоғамдық тамақтандыру саласындағы кадрларды даярлаудағы заманауи тәсілдер» бағдарламасы бойынша техникалық және кәсіптік білім беру ұйымдарының педагог қызметкерлерінің және оларға теңестірілген. тұлғалардың біліктілігін арттыру курсының тыңдаушыларына арналған әдістемелік нұсқаулар, Саидов А.М., Калитка Д.А., 2019 «Кәсіпқор».
  • «Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау» (оқулық), Саидов А.М., 2020 (ISBN).
  • «Ғылыми зерттеу әдістемесі» (оқулық), Саидов А.М., 2020 (ISBN).
  • «Тамақ өнеркәсібіндегі маркетинг және брендинг» (оқулық), Саидов А.М., 2020 (ISBN).
  • «Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары» (оқулық), Саидов А.М., 2020 (ISBN).
  • «Өңдеу салаларына арналған технологиялық машиналар мен жабдықтар» (оқулық), Саидов А.М., 2020 (ISBN).
  • «Астықты қабылдау және сақтау кезінде сынау, бақылау және қауіпсіздік техникасы (оқу құралы)», Саидов А.М., 2020 ж. (ISBN).
  • «Макарон өнімдерінің өндіріс технологиясы» (оқу құралы), Саидов А.М., Әубәкірова Г.Е., 2020 (ISBN), 2020 ҚР БҒМ РБМ.
  • Тамақ тиімділігінеркәсiбiндегi маркетингтiк брендинг, Саидов А.М., 2021 (ISBN).
  • Ғылыми зерттеулер әдебиеті, Саидов А.М., 2021 (ISBN).
  • «Өсімдік шаруашылығы өнерін ңдеу және сақтау» (оқулық) Саидов А.М., Жанғабылова Н.Д., Есеева Г.К., 2021 (ISBN), 2021 ҚР БҒМ РБМ.
  • «Тамақ өндірісінің процестері ерлер аппараты (оқу құралы), Саидов А.М., Аманжол Б., Әлсейітов Қ.С., 2021 (ISBN), 2021 ҚР БҒМ РМҚК.
  • «Өндеу өндірістерінің технологиялары және мамандары», (оқу құралы), Саидов А.М., Жанғабылова Н.Д., Балғожинова Ж.Е. , 2021 (ISBN), 2021 ҚР БҒМ РБМ.
  • Өңдеу өндірістерінің процестері мен құрылғылары (электрондық нұсқаулық), 2021 ҚР БҒМ РМЖ.
  • Өңдеу салаларының технологиялық машиналары мен жабдықтары (электрондық нұсқаулық), Саидов А.М., Балгужинова Ж.Е., Жангабылова Н.Д., 2021 ҚР БҒМ РМС.

Жарияланымдар

  • Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіптік кешенінің адами капиталын қалыптастырудың дуальді жүйелік тиімділігі/ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ЖӘНЕ ТҰРАҚТЫ ДАМУ (Web of Science by Clarivate-Analytics) қаңтар 2019 ж.
  • «Жеміс және көкөніс ұнтақтарының ерекшеліктері және оларды кондитерлік фабрикасы оннимдер ондирісінде паялану» / Студенттер мен жас ғалымдардың IV Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының материалдары «Қазіргі биологияның әдіснамасы, теориясы және тәжірибесі, наурыз 2019 ж.
  • Тоқаш өнімдерінің полиқанықпаған мамыр қышқылдарымен байыту болашағы-валы» / Студенттер мен жас ғалымдардың IV Халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдар жинағы «Заманауи биологияның әдістемесі, теориясы және практикасы, наурыз 2019 ж.
  • «Тритикале ұнынан жасалған қамырдың реологиялық қасиеттері», ҚКСОН, «Механика Және Технологиялар» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, наурыз 2019 ж
  • «Қант печеньесі жеміс және көкініс қоспаларымен байыту» / ҚКСОН, «Механика Және Технологиялар» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, наурыз 2019 ж
  • «Бидай ынының тағамдық құндылығын арттыру үшін жұқа ұнтақталған кебекті паялануды негіздеу», / ҚКСОН, «MECHANICS and TECHNOLOGIES» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті ат. М.Х.Дулати.-Тараз, наурыз 2019 ж
  • «Асбұршақ изолятын қолдану арқылы макарон өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру», / ҚКСОН, «Механика Және Технологиялар» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, наурыз 2019 ж
  • «ГУАР-30 жүк түсіргішінің өнімділігін жаңарту арқылы арттыру», / ҚКСОН, «Механика Және Технологиялар» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, наурыз 2019 ж
  • Тритикале кондитерлік ұнның химиялық құрамы мен қауіпсіздігін зерттеу, / «Тамақ, жеңіл өнеркәсіп және қонақжайлылық индустриясының инновациялық дамуы» халықаралық ғылыми-практикалық конференция материалдары, қазан 2019 ж.
  •  «Тағамдық құндылығы жоғары нан өнімдерінің рецептурасын әзірлеу», / ҚКСОН, «Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы» ғылыми журналы, маусым 2019 ж.
  • «Макарон өнімдерін өндіруде қолданылатын нан пісіру ұнының сапасына аскорбин қышқылының әсері», / ҚКСОН, «Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы» ғылыми журналы, маусым 2019 ж.
  • «Омега - 3 полиқанықпаған мамыр қышқылдарымен байытылған нан рецептурасын әзiрлеу және олардың дайын онымның сапасына әсерi» / ҚКСОН, «Семей қаласы Шәкәрiм атындағы мемлекеттiк университетiнiң хабаршысы» ғылыми журналы, маусым 2019 ж.
  • «Нан-тоқаш өнімдерінің қарақұмық ұнымен байыту перспективалары», / ҚКСОН, «Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы» ғылыми журналы, маусым 2019 ж.
  • «Қазақстан республикасында астықты тереннің өңірі дамытудың негiздемесi мен перспективалары», / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2019 ж
  • «Омега 3 мамыр қышқылдарымен байытылған тағамдық құндылығы жоғары әмбәп ашһытқысыз нан рецептурасын ӘЗІРЛЕУ», / ҚКСОН, «MECHANICS and TECHNOLOGIES» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2019 ж
  • «Et delicatesterin organoleptical kasietterin zhaksartu adisterin zertteu», / ҚКСОН, «MECHANICS and TECHNOLOGIES» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2019 ж
  • Дуальды оқыту жүйелері Қазақстан Республикасының агроөнеркәсіп кешеніндегі адами капиталды қалыптастырудың тиімді тетігі ретінде (Дуальды оқыту жүйесінің тиімділігі және оны белгілі бір кәсіпорында апробациялау) / АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ЖӘНЕ ӨҢДЕУ КӘСІПОРЫНДАРЫНЫҢ ЭКОНОМИКАСЫ.
  • Полиқанықпаған май қышқылдарымен байытылған нанның тағамдық құндылығын бағалау / «Зерттеу және фактілер» халықаралық студенттік ғылыми-практикалық конференциясының материалдары, ақпан 2020 ж.
  • Көкөніс және жеміс қоспалары негізінде печенье сапасының физикалық-химиялық көрсеткіштерін бағалау. «Зерттеу әлемі» халықаралық студенттік ғылыми-практикалық конференциясының материалдары, ақпан 2020 ж.
  • Ормандарды кесу – экологияның өзекті мәселесі / «Қазіргі биологияның әдістемесі, теориясы және тәжірибесі» студенттер мен жас ғалымдардың V Халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары, наурыз 2020 ж.
  • Өрт – XXI ғасырдың жаһандық мәселесі / «Қазіргі биологияның әдіснамасы, теориясы және тәжірибесі» студенттер мен жас ғалымдардың V Халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары, наурыз 2020 ж.
  • «Омега - 3 полиқанықпаған май қышқылдарымен байытылған нан рецептурасын әзiрлеу» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті ат. М.Х.Дулати.-Тараз, сәуір 2020 ж.
  • «Азық-түліктік құндылығы жоғары бидай ұнының жаңа түрін өндіру перспективалары» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, сәуір 2020 ж.
  • «Қамырға аскорбин қышқылын қосу арқылы макарон өнімдерінің сапасын арттыру» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2020 ж.
  • «Омега 3 май қышқылдары бар әмбебап қолсыз нанның рецептін әзірлеу» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2020 ж.
  • «Астық қоспаларын қолдану арқылы жоғары тағамдық құндылығы бар нанның сапасын зерттеу»/ International Journal of Advanced Science and Technology Current Issue. Скопус, 2020 жыл.
  • Алма тосаптарын өндіру әдістері мен сапа көрсеткіштері/ V Халықаралық ғылыми-практикалық конференция материалдары «Ғылым және технология. дүниетану», маусым 2020 ж.
  • Тағамдық құндылығы жоғары қантсыз пастила өндіру технологиясы / «Ғылым және технология. дүниетану», маусым 2020 ж.
  • Табиғи текті астық дақылдарының рецептурасын әзірлеу / V халықаралық материалдары ғылыми-практикалық конференция «Ғылым және технология. дүниетану», маусым 2020 ж.
  • Жеміс мармеладының сапалық көрсеткіштері лингонбери пектин негізіндегі / «Ғылым және технология. дүниетану», маусым 2020 ж.
  • Абай нұсқауларының к;аз1рп заманындата эзектшп / АБАЙ МҰРАСЫНЫҢ ПОЛИЭТӨМӘДЕНИ ӘЛЕМДЕГІ ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ҒЫЛЫМИ-ПРАКТИКАЛЫҚ КОНФЕРЕНЦИЯСЫНЫҢ МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ.
  • Абай қазіргі әлемдегі / АБАЙ МҰРАСЫ САЯСИ МӘДЕНИ ӘЛЕМДЕ Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференцияның МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ.
  • «Нан-тоқаш өнімдерінің азықтық күнділігін арттыру» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, қыркүйек 2020 ж.
  • «Нұт ұнын қосу арқылы нан рецептурасын әзірлеу» / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, қыркүйек 2020 ж.
  • Өсімдік майлары мен майлардың химиялық құрамын және олардың адам ағзасына әсерін талдау / ҚКСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – М.Х.Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті.-Тараз, сәуір 2021 ж.
  • Өсіп-өнген бидай данының ұнымен байытылған нан-тоқаш ҩнімдері / ҚКСОН, «MECHANICS and TECHNOLOGIES» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті ат. М.Х.Дулати.-Тараз, сәуір 2021 ж.
  • Қалақай ұнтағы қоспасының нан сапасының көрсеткіштеріне әсері / ККСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2021 ж.
  • Толық дәнді ұн қосылған макарон өнімдерінің рецептурасын жасау / ККСОН, «МЕХАНИКА және ТЕХНОЛОГИЯЛАР» ғылыми журналы – Тараз мемлекеттік университеті. М.Х.Дулати.-Тараз, маусым 2021 ж.