Айсин Марат Жаппасұлы
Қауымдастырылған профессор Лауазымы
Ауылшаруашылық ғылымдарының кандидаты Ғылыми дәрежесі
Білім
- 1987 ж. Қостанай ауылшаруашылық институты – Зооинженер
- 1993 ж. Темирязев атындағы Мәскеу ауылшаруашылық академиясы – Ауылшаруашылық ғылымдарын кандидаты, 06.02.02.- ауылшаруашылық дануарларын азықтандыру және азық технологиясы
- 2001 ж. Қазақстан Республикасы Жоғары аттестаттау комиссиясы – Доцент
- 2004 ж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті – Ветеринарлық дәрігер
Оқытылатын пәндер
- Жануарлардың морфологиясы
- Ауылшаруашылық жануарларының морфологиясы
- Жануарларды азықтандыру негіздері
- Жемшөп өндірісі және жемнің санитариясы
- Балықтардың, аралардың және аң аулау жануарларының анатомиясы
- Мал азығының сапасын ветеринариялық-санитарлық бақылау
- Мал азығын ветеринариялық-санитарлық бағалау
- Зертханалық практикадағы заманауи технологиялар
- Экзотикалық өсімдік шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық-санитарлық сараптау және мал шаруашылығы
- Ветеринариядағы ветеринариялық-санитарлық ережелер, нормалар мен стандарттар
Жұмыс тәжірибесі
- 2009 ж. - қазіргі уақытқа дейін А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университетінің доценті
- 2006-2009 жж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университетінің жануарлар анатомиясы және физиологиясы кафедрасының меңгерушісі
- 2002-2006 жж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университетінің доценті
- 1993-2002 ж.ж. аға оқытушы, А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті
- 1991-1993 жж. Мәскеу ауылшаруашылық академиясының аспиранты. К.А.Тимирязева
- 1987-1991 жж. Қостанай ауылшаруашылық институтының ассистенті
Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар
- «Жас қанат бройлер құс фабрикасы» ЖШС кәсіпорнында тағылымдама 26 қазан мен 07 қараша 2015 ж
- FOSS аналитикалық, Қостанай, Қазақстан, 23-25 қараша 2015 ж
- Азық-түлік қауіпсіздігі. 2015 жылғы 20-26 желтоқсан аралығында үздіксіз білім беру курстары
- Азық-түлік тауарларының сапасын және қауіпсіздігін бақылау 2016 жылғы 20 қазан - 2 қараша. Минск RUE «Ет және сүт өнеркәсібі институты»
- Мал шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі 2016 жылғы 14-25 қараша аралығында біліктілікті арттыру курстары
- Университеттегі оқытудың инновациялық технологиялары 2018 жылғы 29 қаңтардан бастап 2018 жылғы 19 ақпанға дейін «Н.Ф. Катанов атындағы ҚМУ» ФМБИ.
- Заманауи білім беруді жаңғырту - қазіргі білім беру кеңістігінің маңызды факторы »сәуір 2018 ж. Қарағанды қаласы
- «Ветеринариядағы білім беру қызметін ұйымдастырудың инновациялық технологиялары» 36 сағат көлемінде 15.11.18-13.12.18 ж.-ға дейін.Литва денсаулық сақтау ғылымдарының университеті
- «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізудің 12 қадамы» (72 сағат) 08-25 қаңтар 2019 ж.
- «Тау-кен қалдықтарын, қатты тұрмыстық қалдықтарды және сарқынды суларды биотехнологиялық өңдеу әлеуеті» 72 сағат көлемінде, 2019 жылғы 7 желтоқсан. М.В. атындағы Мәскеу мемлекеттік университеті
Кәсіби ұйымдарға мүшелік
- Халықаралық ауылшаруашылық білім академиясының корреспондент мүшесі
Марапаттар мен сыйлықтар
- 2018 жылғы 15 желтоқсандағы Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің грамотасы
- А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті ректорының дипломы, 2019 ж
- А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті ректорының дипломы, 2017 ж
Жарияланымдар
- Айсин М.Ж. Орынтаева М.Д. Қостанай облысының «3i: зияткерлік, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» аймағындағы жануарлардың жоғары сапалы минералды қоректену мәселелері 2015 ж., No2- Б.35-40
- Айсин М.Ж. Өнімді тірі жануарларға арналған азықтық және азықтық қоспалардың сараптамасы. Қостанай, 2015-96 б ..
- Айсин М.Ж. «3i: интеллект, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» құс еті үшін аралас жемдегі микотоксиндердің мониторингтік зерттеулері, No1.- Б.3-7.
- Қостанайдың М.Ж. Жануарлар морфологиясы; А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016-237 ставка.
- Айсин М.Ж. «3i: интеллект, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» құрғақ сиырлардағы остеодистрофияны емдеудің алдын алу әдістері мен тиімділігі, 2017 ж., No 4.- Б.3-8.
- Айсин М.Ж. Жануарлар физиологиясы Қостанай; А.Байтұрсынов атындағы МҰ, 2017-124 ставка.
- Айсин М.Ж. Латын тілі ветеринариялық-санитарлық терминологиямен Қостанай: А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018.-127 б.
- Айсин М.Ж. Латын тілі ветеринарлар-санитарлық терминология Қостанай қ .; А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018-107 ставка.
- Айсин М.Ж.Фраксипарин мен гепариннің Nauka I студия иттерінде тамырішілік тромб түзілуін болдырмаудағы салыстырмалы тиімділігі. No 6 (186), 2018 б.45-51
- Айсин М.Ж. Иттердегі веноздық тромбоздың алдын алу үшін гепарин мен фраксипариннің салыстырмалы тиімділігі. Сүт өнеркәсібін дамыту туралы жас зерттеушілер.Халықаралық қатысуымен өткен II Бүкілресейлік ғылыми-практикалық конференцияның нәтижелері бойынша ғылыми еңбектер жинағы.2-бөлім. 85-90
- Айсин М.Ж. Жануарларды азықтандыру және жем-шөптің санитариясы негіздері: Оқу құралы / М.Ж.Айсин-Қостанай: А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018.-129б.
- Айсин М.Ж. Университеттегі оқу процесін жоспарлау және ұйымдастыру. «Иннова-2019» халықаралық ғылыми-әдістемелік конференциясының материалдары 17 қаңтар 2019 ж., 14-17 бб.
- Айсин М.Ж. Жануарларды сою әдістерінің салыстырмалы сипаттамасы. XV МЕЗИНАРОДНИ ВЕДЕККО-ПРАКТИКА КОНФЕРЕНЦИЯСЫ. VEDA TECHNOLOGIE; KROK DO BUDOUCNOSTI-2019.22-28 unora 2019r c.35-45
- Айзин М.Ж. Шошқаларды сойу әдістерінің сақтау кезіндегі еттің сандық және сапалық шығынына әсері. «INTERNAUKA» ғылыми журналы No19 (101) мамыр 2019. 2 бөлім. 18-20 бб
- Айсин М.Ж. ӨНІМДЕРДІ ӨНДІРУ ЖӘНЕ ӨҢДЕУ ҚОЙЫН ЖАҚСАРТУ Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университетінің ғылыми-практикалық журналы.No2-1 (59) 2020, 75-78
- Aisin M.Ж. Қазіргі заманғы құрылғыны қолданып, мал шаруашылығындағы ауа құрамындағы газды салыстырмалы түрде зерттеу. Өнеркәсіп және ауыл шаруашылығы. No7 шығарылым, 2020, б.56-58