Skip to content

Ветеринариялық санитария кафедрасы

Соц.сети
Айсин Марат Жаппасұлы
Қауымдастырылған профессор Лауазымы
Ауылшаруашылық ғылымдарының кандидаты Ғылыми дәрежесі
Білім
  • 1987 ж. Қостанай ауылшаруашылық институты – Зооинженер
  • 1993 ж. Темирязев атындағы Мәскеу ауылшаруашылық академиясы – Ауылшаруашылық    ғылымдарын кандидаты, 06.02.02.- ауылшаруашылық дануарларын азықтандыру және азық технологиясы
  • 2001 ж. Қазақстан Республикасы Жоғары аттестаттау комиссиясы – Доцент
  • 2004 ж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті – Ветеринарлық дәрігер
Оқытылатын пәндер
  • Жануарлардың морфологиясы
  • Ауылшаруашылық жануарларының морфологиясы
  • Жануарларды азықтандыру негіздері
  • Жемшөп өндірісі және жемнің санитариясы
  • Балықтардың, аралардың және аң аулау жануарларының анатомиясы
  • Мал азығының сапасын ветеринариялық-санитарлық бақылау
  • Мал азығын ветеринариялық-санитарлық бағалау
  • Зертханалық практикадағы заманауи технологиялар
  • Экзотикалық өсімдік шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық-санитарлық сараптау және мал шаруашылығы
  • Ветеринариядағы ветеринариялық-санитарлық ережелер, нормалар мен стандарттар
Жұмыс тәжірибесі
  • 2009 ж. - қазіргі уақытқа дейін А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университетінің доценті
  • 2006-2009 жж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университетінің жануарлар анатомиясы және физиологиясы кафедрасының меңгерушісі
  • 2002-2006 жж. А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университетінің доценті
  • 1993-2002 ж.ж. аға оқытушы, А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті
  • 1991-1993 жж. Мәскеу ауылшаруашылық академиясының аспиранты. К.А.Тимирязева
  • 1987-1991 жж. Қостанай ауылшаруашылық институтының ассистенті
Кәсіби біліктілікті арттыру туралы куәліктер/сертификаттар
  • «Жас қанат бройлер құс фабрикасы» ЖШС кәсіпорнында тағылымдама 26 қазан мен 07 қараша 2015 ж
  • FOSS аналитикалық, Қостанай, Қазақстан, 23-25 ​​қараша 2015 ж
  • Азық-түлік қауіпсіздігі. 2015 жылғы 20-26 желтоқсан аралығында үздіксіз білім беру курстары
  • Азық-түлік тауарларының сапасын және қауіпсіздігін бақылау 2016 жылғы 20 қазан - 2 қараша. Минск RUE «Ет және сүт өнеркәсібі институты»
  • Мал шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі 2016 жылғы 14-25 қараша аралығында біліктілікті арттыру курстары
  • Университеттегі оқытудың инновациялық технологиялары 2018 жылғы 29 қаңтардан бастап 2018 жылғы 19 ақпанға дейін «Н.Ф. Катанов атындағы ҚМУ» ФМБИ.
  • Заманауи білім беруді жаңғырту - қазіргі білім беру кеңістігінің маңызды факторы »сәуір 2018 ж. Қарағанды ​​қаласы
  • «Ветеринариядағы білім беру қызметін ұйымдастырудың инновациялық технологиялары» 36 сағат көлемінде 15.11.18-13.12.18 ж.-ға дейін.Литва денсаулық сақтау ғылымдарының университеті
  • «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізудің 12 қадамы» (72 сағат) 08-25 қаңтар 2019 ж.
  • «Тау-кен қалдықтарын, қатты тұрмыстық қалдықтарды және сарқынды суларды биотехнологиялық өңдеу әлеуеті» 72 сағат көлемінде, 2019 жылғы 7 желтоқсан. М.В. атындағы Мәскеу мемлекеттік университеті
Кәсіби ұйымдарға мүшелік
  • Халықаралық ауылшаруашылық білім академиясының корреспондент мүшесі
Марапаттар мен сыйлықтар
  • 2018 жылғы 15 желтоқсандағы Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің грамотасы
  • А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті ректорының дипломы, 2019 ж
  • А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті ректорының дипломы, 2017 ж
Жарияланымдар
  • Айсин М.Ж. Орынтаева М.Д. Қостанай облысының «3i: зияткерлік, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» аймағындағы жануарлардың жоғары сапалы минералды қоректену мәселелері 2015 ж., No2- Б.35-40
  • Айсин М.Ж. Өнімді тірі жануарларға арналған азықтық және азықтық қоспалардың сараптамасы. Қостанай, 2015-96 б ..
  • Айсин М.Ж. «3i: интеллект, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» құс еті үшін аралас жемдегі микотоксиндердің мониторингтік зерттеулері, No1.- Б.3-7.
  • Қостанайдың М.Ж. Жануарлар морфологиясы; А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2016-237 ставка.
  • Айсин М.Ж. «3i: интеллект, идея, инновация-интеллект, идея, инновация» құрғақ сиырлардағы остеодистрофияны емдеудің алдын алу әдістері мен тиімділігі, 2017 ж., No 4.- Б.3-8.
  • Айсин М.Ж. Жануарлар физиологиясы Қостанай; А.Байтұрсынов атындағы МҰ, 2017-124 ставка.
  • Айсин М.Ж. Латын тілі ветеринариялық-санитарлық терминологиямен Қостанай: А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018.-127 б.
  • Айсин М.Ж. Латын тілі ветеринарлар-санитарлық терминология Қостанай қ .; А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018-107 ставка.
  • Айсин М.Ж.Фраксипарин мен гепариннің Nauka I студия иттерінде тамырішілік тромб түзілуін болдырмаудағы салыстырмалы тиімділігі. No 6 (186), 2018 б.45-51
  • Айсин М.Ж. Иттердегі веноздық тромбоздың алдын алу үшін гепарин мен фраксипариннің салыстырмалы тиімділігі. Сүт өнеркәсібін дамыту туралы жас зерттеушілер.Халықаралық қатысуымен өткен II Бүкілресейлік ғылыми-практикалық конференцияның нәтижелері бойынша ғылыми еңбектер жинағы.2-бөлім. 85-90
  • Айсин М.Ж. Жануарларды азықтандыру және жем-шөптің санитариясы негіздері: Оқу құралы / М.Ж.Айсин-Қостанай: А.Байтұрсынов атындағы ҚМУ, 2018.-129б.
  • Айсин М.Ж. Университеттегі оқу процесін жоспарлау және ұйымдастыру. «Иннова-2019» халықаралық ғылыми-әдістемелік конференциясының материалдары 17 қаңтар 2019 ж., 14-17 бб.
  • Айсин М.Ж. Жануарларды сою әдістерінің салыстырмалы сипаттамасы. XV МЕЗИНАРОДНИ ВЕДЕККО-ПРАКТИКА КОНФЕРЕНЦИЯСЫ. VEDA TECHNOLOGIE; KROK DO BUDOUCNOSTI-2019.22-28 unora 2019r c.35-45
  • Айзин М.Ж. Шошқаларды сойу әдістерінің сақтау кезіндегі еттің сандық және сапалық шығынына әсері. «INTERNAUKA» ғылыми журналы No19 (101) мамыр 2019. 2 бөлім. 18-20 бб
  • Айсин М.Ж. ӨНІМДЕРДІ ӨНДІРУ ЖӘНЕ ӨҢДЕУ ҚОЙЫН ЖАҚСАРТУ Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университетінің ғылыми-практикалық журналы.No2-1 (59) 2020, 75-78
  • Aisin M.Ж. Қазіргі заманғы құрылғыны қолданып, мал шаруашылығындағы ауа құрамындағы газды салыстырмалы түрде зерттеу. Өнеркәсіп және ауыл шаруашылығы. No7 шығарылым, 2020, б.56-58